Pitanja i odgovori

Kojim osobama je namenjen tretman kriolipolizom?

Ovaj tretman je namenjen svim starosnim grupama, kako muškarcima tako i ženama. Prvenstveno je namenjen osobama koje žele da oblikuju svoje telo na tačno i specifično određenim mestima i regijama tela koje nije moguće oblikovati drugim estetskim tretmanima i metodama, bavljenjem sportom i sl.

Tretman kriolipolizom nije namenjen težim bolesnicima koji pate od metaboličkih poremećaja, tromboze, srčanih problema i sl. Isto tako ovaj tretman se ne preporučuje trudnicama i dojiljama. Kriolipoliza je tretman za eliminiaciju lokalizovanih masnih naslaga te se ne preporučuje gojaznim osobama ili osobama koje bi na ovaj način da izgube na težini ili smršaju.

Kako kriolipoliza coolsculpting uklanja masne naslage?

Tehnika kriolipolize se sastoji u tome da se masno tkivo izlaže niskim temperaturama koje idu do 8 stepeni ispod nule. Masne ćelije, kao najosetljivije na hladnoću, bivaju uništene u procesu tretmana kriolipolize a potom ih telo, u nedeljama nakon tretmana, prirodnim metaboličkim procesima eliminiše iz organizma. S obzirom na to da se koža, koja se tretira, vakuumski izoluje, kriolipoliza CoolSculpting nema štetne posledice na druge organe ili tkiva u organizmu. Samim tim, kriolipoliza je preporučena kao najefikasniji i najbezbedniji tretman za skidanje masnih naslaga.

KOJE SU PREDNOSTI KRIOLIPOLIZE U ODNOSU NA SLIČNE TRETMANE OBLIKOVANJA TELA TOPLOTOM ILI LASEROM?

Kriolipoliza je potpuno suprotna od laserskih tretmana. Tretmani laserom koriste toplotu koja topi naslage koje se dalje invazivno odvode iz tela putem kanile, dok kriolipoliza ne topi masne naslage niti koristi visoku temperaturu već ih smrzava i time podstiče njihovo izumiranje. Masne naslage se dalje za razliku od drugih tretmana oblikovanja tela, prirodnim putem i procesima izbacuju iz tela u određenom vremenskom periodu.

KOJE REZULTATE MOGU DA OČEKUJEM?

Rezultat tretmana kriolipolizom je značajan i trajan gubitak masnog tkiva koji je individualan ali u proseku izmedju 3cm - 8cm u obimu tretiranog dela tela. Rezultati su vidljivi u rasponu izmedju 1-3 meseca nakon tretmana a da bi se masne naslage kompletno uništile, potrebno je u proseku od 3-4 tretmana godišnje. Naravno, svako telo je različito i zahteva individualan pristup i broj tretmana. Da bi kriolipoliza imala efekta, podrazumeva se da osoba koja je podvrgnuta tretmanu praktikuje normalan i zdrav režim ishrane koji je u skladu sa njegovim potrebama i aktivnostima. Svaki vid podrške i ubrzanja metabolizma, pre svega fizička aktivnost, će dovesti do bržih i boljih rezultata tretmana kriolipolize.

Da li je ovaj tretman opasan?

Kriolipoliza ( cryolipolysis ) CoolSculpting je odobrena od strane FDA kao tretman koji je poptuno bezopasan po zdravlje ljudi. Metoda kriolipolize je potpuno bezbolna i bezopasna. Kriolipoliza je neinvazivna procedura što znači da se ne koriste igle, anestezija, ne ubrizgavaju se štetne materije u tkivo. CryoCenterMyBeauty Beograd ima svu neophodnu i najsavremeniju opremu za izvođenje tretmana kriolipolize kao i stručno znanje i sertifikate koji su neophodni za rad.

DA LI POSTOJE NEKI NEŽELJENI EFEKTI?

Neželjeni efekti mogu biti samo lokalnog karaktera, minimalni su i ukoliko se jave, brzo nakon tretmana nestaju. Neki od efekata tretmana koji se mogu javiti su privremeno crvenilo, golicanje, trnjenje i sl.

zakažite tretman

Nakon zakazivanja dobićete potvrdu o terminu

pre i posle

Pogledajte galeriju učinka tretmana kriolipoliza

Galerija pre i posle Cryo Center My Beauty pogledajte galeriju